T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
İlçemiz Kaymakamı Hayatı TAŞDAN’ın girişimleri sonucunda; tüm paydaşların katılımı ile yapılan muz üretimi ve sorunları konusunda yapılan seri toplantılar neticesinde sektördeki sorunlar tespit edilerek çözüm önerileri hakkında paydaşların üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirmeleri kararı alınmıştı.
Bu kapsamda; İlçemizdeki başta örtü altı muz üretimi ve sorunlarını yerinde görmek üzere; GTHB-Toprak Reformu Genel Müdürlüğü-Kırsal Kalkınma ve Kredilendirme Başkanlığı-Proje ve Uygulama Grubu İlçemize gelerek İlçemiz Kaymakamı Hayatı TAŞDAN’ı Makamında ziyaret etti, ziyaretin akabinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail Remzi BARDAK, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet AYDUL, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref GÜMÜŞ, Komisyoncular Derneği Başkanı Mustafa ŞEN’inde katılımıyla daha önceki seri toplantıların neticesinde hazırlanan rapor gündeme getirilerek yapılması gereken çalışmalar ilçemizi ziyarete gelen heyete aktarıldı.
Yapılması gereken çalışmalar;
1-Örtü altı muz yetiştiriciliği konusunda üreticilerin bilinçlendirilmesi,
2-Sera mekanizasyonu ve iklimlendirme konusunda iyileştirme çalışmalarının yapılması,
3-Üretim planlamasının yapılarak yılın 12 ayında da piyasaya ürün arzının gerçekleştirilmesi,
4-Ürün kalitesi ve standardı konusunda çalışmalar yapılması,
5-Markalaşma konusunda vakit geçirilmeden çalışmalara başlanması,
6-Ürün tanıtımı konusunda çalışmalar yapılarak ülkemizin 81 ilinde yerli muzun tercih edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması,
7-Anamur muzu için alınan patentin işlerlik kazanması için gerekli çalışmaların yapılması; böylece Anamur Muzu denilince her yerde aynı kalitede ürünün raflarda yer almasının yolunun açılması,
8-Sera inşası sırasında gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınması; sigortalı çalışmanın teşvik edilerek, sigortalı çalışanların oranının yükseltilmesi,
9-İthal muza uygulanan gümrük vergisinin devamı için lobi faaliyetlerine ağırlık verilmesi,
10-Muz üretiminin herhangi bir hastalık ve zararlıdan dolayı veya gümrük vergilerinin düşürülmesi riskine karşı gerekli hazırlıkların yapılarak üreticilerin alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda bilinçlendirilmesi,
11-Doğal afetlere karşı üretim tesislerinin ve ürünün sigortalanması konusunda üreticilerin bilgilendirilmesi,
12-Fiyat belirleme konusunda objektif kriterlerin devreye sokularak üretici-tüketici arasındaki endeksin en makul düzeye indirilmesi,
13-Yol kenarlarında muz satışı yapılan yerlerle ilgili çalışma yapılarak; hijyen kurallarına uygun ortamlarda, daha kaliteli ürünlerin uygun fiyata satılmasının sağlanması,
14-İlçemizde üretilen muzun raf ömrünü uzatacak çalışmaların yapılarak, büyük marketlerin satış reyonlarında yer alması için gerekli faaliyetlerin ve bağlantıların yapılması,
15- Paketleme ve ambalajlama konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi,
16-Ürünün işlenmesi konusunda; Pazar taleplerinin ve tüketici taleplerinin göz önünde bulundurulmasını,
Bu çalışmalara ek olarak Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün İlçemizde yapılan çalışmaları ve sorunları yakından takip etmesi maksadıyla bir büro açmasının sağlanması için girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.
Ayrıca İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü’nün muz atıklarından lif elde edilmesi ile ilgili çalışmaları yerinde görülerek incelemelerde bulunuldu. Örtü altı sebze yetiştiriciliğinde muz liflerinden elde edilen iplerin kullanılması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.
İlçemizde yapılan çalışmalara müteakip, GTHB’dan gelen heyet Anamur İlçesinde de incelemelerde bulunmak üzere ilçemizden ayrıldı.